Szabadkára látogatott a Haza-Talál Menekülteket Segítő Alapítvàny!

Oszd meg ezt a bejegyzést!

Örömmel osztjuk meg veletek a hírt, hogy a Haza-Talál Menekülteket Segítő Alapítvány csapata Szabadkára látogatott, hogy kapcsolatokat teremtsen több helyi szervezettel.

Az együttműködés célja a menekültek hatékonyabb támogatása és a legnagyobb kihívásokra való közös megoldáskeresés.

Március 21-én érkeztünk meg Szabadkára, ahol a Caritas Subotica igazgatója fogadott minket.

A Caritas egyik székhelyén, a Blaha Lujza cukrászdában és pékségben beszélgettünk a déli humanitárius helyzetről és alapítványunk céljairól.

A cukrászda rendhagyó helyszín volt, hiszen a Caritás által működtetett vendéglátóegység nemcsak fantasztikus, adalékanyagmentes, hagyományosan készült süteményeket és cukrászati termékeket állít elő, hanem munkalehetőséget is kínál olyan embereknek, akik nehezen tudnak elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ha arra jársz, ne hagyd ki! Nem fogsz csalódni!

A jótékonysági szervezet igazgatója nagyon kedvesen felajánlotta, hogy segít felvenni a kapcsolatot Belgráddal és Szarajevóval, hogy találkozhassunk az ottani caritas tàrsszervezetekkel. Ennek eredményeként sikerült egy rövid videokonferenciát tartanunk a belgràdi és a szarajevói svájci jótékonysági szervezettel. Ezek részleteiről egy következő bejegyzésben szàmolunk be.

Másnap ismét a szabadkai segélyszervezet munkatársaival töltöttük a napot, és sikerült többet megtudnunk a szerbiai menekülthelyzetről, valamint megnézni a Szabadka külvárosában lévő, immár üresen álló menekülttábor külsejét.

Egy rövid városnézés után élményekkel tele tértünk haza.

Hálásak vagyunk a szabadkai szervezetnek a szívélyes fogadtatásért és elkötelezettségért. Ez a làtogatás új lehetőségeket és perspektívákat nyitott meg számunkra, és bízunk abban, hogy közös munkával még sok ember életét javíthatjuk.

További bejegyzések

Szarajevó (máj 22-24)

Belgrád, irány Szarajevó! Május 22-én hajnalban útra keltünk Szarajevóba, a Miljacka folyó által szegélyezett városba. Még aznap felvettük a kapcsolatot a svájci Caritas-szal és egy

Belgrád (Május 13-15.)

Előző posztunkban beszámoltunk nektek szabadkai látogatásunkról és az ottani élményeinkről. Ez azonban csak a kezdet volt, hiszen nem sokkal később Belgrád lett az úti célunk.

hu_HUMagyar